Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dimarts, 9 d’abril del 2013

9a Marxa Cap de Creus ( Eduard ens relata)



9ªMarxa Cap de Creus  2013

Era la meva primera marxa llarga que feia i com tot lo desconegut et fa respecte.
La previsió del temps no era gaire favorable, el vent del mati feia preveure un possible canvi del traçat el seu pas per la carena però el sol i calor a la tarda van ajudar a que tot anés com estava previst.








La sortida a les 8:00 am, puntuals, amb un vent que ens acompanya  els primers qms de la marxa des de el Port de Llançà fins la Platja de Garbet i Cap de Ras, allà enfilem pista ample  fins l’ermita de St. Miquel de Colera qm12,una mica de menjar i beure i cap el Puig d’Esquer, Coll de les Portes,qm16’5, ja tenim les primeres pujades el sac, ara toca una baixada llarga amb alguna sorpresa, el Coll de Madres, qm 22’3 abans d’arribar a Llança, on hi ha el primer avituallament seriós, qm 26’9, 3h20’ de marxa, fins ara en trobo força be, menjo un plat de pasta i segueixo endavant.

Sortim de Llança per el camí que condueix a Roca Miralles on el bessó esquerra en diu que afluixi una mica, paro, en poso una mica de crema per el dolor i vaig passant cap el Mas Ventós qm 35,5 (on conec l’Eduard amb qui faré tot el que queda de marxa) fins arribar a l’imponent Monestir de Sant Pere de Rodes qm 36'4 on hi ha un altre avituallament, molt complert i seguim per ascendir a les runes del Castell de Sant Salvador per arribar fins el Coll de St Genis qm 40, 8h20’de camí.

Deixem la cresta on la tramuntana  ens a respectat, baixem i creuem la carretera que va de Roses a Cadaqués, (aquí en trobo amb la Bego que en fa el seguiment),  i  per senderó seguim fins trobar pista ample on baixem trotant fins a Cala Joncols, on retrobarem de nou el mar i un nou control de pas i avituallament qm 51,5, aquí les forces ja no sobren hi ha que recuperar que encara falta un bon tros i volem sortir del Cap de Creus amb llum de dia.
De Cala Joncols sortirem cap a Cadaqués  qm 57’9, una gentada de collons, arribada molt maca perquè tothom anima. Tenim arròs per menjar fruita i beguda, molt complert, no ens podem queixar.



Enfilem els últims 26qms, direcció Port Lligat qm 61’2, 10h30de marxa, on abans en canvio tota la roba i i m’abrigo be que aviat es farà de nit  i hem d’anar per camí de ronda direcció Cap de Creus fins  qm 64,5. Un cop superat el Cap de Creus,12h30’de camí, anem cap al Mas Vell i control de Sant Baldiri qm75,8 tot de nit i pujant,casi no parem ni a beure, torna a bufar una mica el vent, ens ajuntem amb un parell de companys i fem un tros de camí junts fins que mica en mica es van quedant enrere, (l’eduard camina molt de presa i vol acabar). El  tros de baixada per un senderó empedrat ens trobem amb un grup de joves que van el seu rotllo i ens tallant una mica el ritme.
Arribem a Port de la Selva ja molt castigat però amb força, la Bego com sempre, no falla, esta allà, el control del Far Sarnella,qm 83, ja esta fet quedant quatre qms de camí de ronda cala a cala, i arribarem a Llançà, a la Plaça Major de la Vila, ara si en ganes d’acabar.


Arribem a Llança 15h36’