Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dimecres, 1 de juny del 2011

XI CURSA DE PAÜLS "CRÒNICA DEL XAVI.A."

En Xavi Aguiló ens relata la seva experiència i estrenu a la catedral de les curses de muntanya, PAÜLS 2011:

Tenia clar que enguany faria aquesta cursa, per què tothom en parlava molt bé, per què és la que té més “pedrigree” de les que es fan a la província i per què era de les poques que em faltaven del circuit de les Terres de l’Ebre. Quan agafes la carretera que va de Xerta a Paüls i vas en direcció est, t’adones de la imponent presencia de les muntanyes, quan arribes al poble pots veure els grans desnivells que t’esperen [23km D+2.000m]. 
Aparco, agafo el dorsal a baix, al Casal, i pregunto a un noi de l’organització per la sortida per que no veig l’arc, em diu, literalment: “agafa aquest carrer, a la dreta i amunt, després amunt i….(pausa)…i després sempre amunt fins a trobar la plaça, este poble sempre tira amunt”, tota una declaració d’intencions. 
La cursa de seguida posa a tothom en fila de un i cap amunt i així fins als 1000 metres d’altura, la Punta de l’Aigua. A partir d’aquí un seguit de baixades i pujades fins a sumar tres pics més de 1000 metres, combinant la part obaga i la part solana de la serra, lo qual a més del desnivell implica canvis de temperatura, sol, ombra, humitat, vegetació, roca pelada, trams aeris, envoltats de núvols, espectacular. Totes les del Ebre tenen el seu encant, però per a mi, aquesta i Tivissa van un passet endavant de les altres.
Jo enguany no porto una bona preparació i durant tota la setmana no em vaig descansar bé així que el dia de la cursa no tenia bones sensacions i vaig decidir plantejar-me-la com un entreno de qualitat per la Reus-Prades-Reus, això si, gaudint del recorregut en tot moment.
Al final, 3:38:42 (l’any que ve toca millorar-ho).
1er. Remigio Queral Ibàñez (RUNNING TEAM-LAFUMA)…......... 2:28:41
2on. Josep Ma. Pijuan Pradell (BORGES TRAIL)………………... 2:25:00
3r. Ahmed Elqayed (UEC TORTOSA)…………………………….  2:29:56


5 comentaris:

JoanBq ha dit...

Ostres Xavi, per anar a fer un entrenu vas fer molt bon temps... ai l'any que ve...jejejeje
Per cert, si fas Paüls com entrenu de la R-P-R em sembla que t'avorriràs una mica, només podràs aplicar-te a les Tosques. Sort diumenge que estarà ple d'obridors amb l'estrella Pere que anirà a fer marca d'asfalt.

AlbertB ha dit...

Moltes Felicitats Xavi!! Ja m'ha agafat envejeta... l'any que vé a veure si em puc apuntar, ja que tothom m'ha parlat molt i molt bé! Ara també diuen que es molt dura!! Enhorabona!! Ens veim a la R-P-R el diumenge que serem una bona colla d'obridors!!!

Pere ha dit...

Molt bé Xavi!!!
I dius que no havies descansat?
Doncs si ho senten els molts que van quedar darrera teu, abandonen de cop.
Anims i ens veiem a la R-P-R.
Salut!

Anònim ha dit...

xavi,molt bon temps,k les curses d les terres d l'ebre no son "moco d pavo" jo no+ ne fet 3 i els i tinc molt d respecte,feliçitats campeo!

mar ha dit...

soc la mar!