Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.
dimecres, 1 de juny de 2011

XI CURSA DE PAÜLS "CRÒNICA DEL XAVI.A."

En Xavi Aguiló ens relata la seva experiència i estrenu a la catedral de les curses de muntanya, PAÜLS 2011:

Tenia clar que enguany faria aquesta cursa, per què tothom en parlava molt bé, per què és la que té més “pedrigree” de les que es fan a la província i per què era de les poques que em faltaven del circuit de les Terres de l’Ebre. Quan agafes la carretera que va de Xerta a Paüls i vas en direcció est, t’adones de la imponent presencia de les muntanyes, quan arribes al poble pots veure els grans desnivells que t’esperen [23km D+2.000m]. 
Aparco, agafo el dorsal a baix, al Casal, i pregunto a un noi de l’organització per la sortida per que no veig l’arc, em diu, literalment: “agafa aquest carrer, a la dreta i amunt, després amunt i….(pausa)…i després sempre amunt fins a trobar la plaça, este poble sempre tira amunt”, tota una declaració d’intencions. 
La cursa de seguida posa a tothom en fila de un i cap amunt i així fins als 1000 metres d’altura, la Punta de l’Aigua. A partir d’aquí un seguit de baixades i pujades fins a sumar tres pics més de 1000 metres, combinant la part obaga i la part solana de la serra, lo qual a més del desnivell implica canvis de temperatura, sol, ombra, humitat, vegetació, roca pelada, trams aeris, envoltats de núvols, espectacular. Totes les del Ebre tenen el seu encant, però per a mi, aquesta i Tivissa van un passet endavant de les altres.
Jo enguany no porto una bona preparació i durant tota la setmana no em vaig descansar bé així que el dia de la cursa no tenia bones sensacions i vaig decidir plantejar-me-la com un entreno de qualitat per la Reus-Prades-Reus, això si, gaudint del recorregut en tot moment.
Al final, 3:38:42 (l’any que ve toca millorar-ho).
1er. Remigio Queral Ibàñez (RUNNING TEAM-LAFUMA)…......... 2:28:41
2on. Josep Ma. Pijuan Pradell (BORGES TRAIL)………………... 2:25:00
3r. Ahmed Elqayed (UEC TORTOSA)…………………………….  2:29:56


Publica un comentari a l'entrada