Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dilluns, 18 de maig del 2009

IRONCAT [3,8km swim+180km bike+42,2km run]

El Marc ens relata:

CRÒNICA IRONCAT
Dissabte-16 de Maig a l’Ampolla.

4:30am Sona despertador.

5:00am
Carreguem trastes i cap a l’Ampolla. Al cotxe menjo uns crosanets amb xoco i un plàtan + recuperation de beguda per anar rehidratant la màquina.

6:00am
Obertura de boxes, on preparo tota la infrastructura de la llarga jornada i hem poso el primer mono de faena, el neo, xip, ulleres i gorro, conjuntament amb un bany de baselina com a lubricant de la màquinaria.

6:45am Apretón al Policlin.

7:00am
Inici de la natació, sortint en calma en zona intermitja, rebent un parell de clatellades i un parell de patades per anar despertant-nos. Però tot bé, nedant tranquilón per no desgastar massa, però tampoc sense perdre el temps... Surto dels 3800m d’aigua el 111 de 148 en un temps 1h13’. Trotant cap a boxes mentre hem vaig traient el neo, molt sencer i content del primer sector, previst prèviament en 1h20’- 1h30’ pels ritmes que tenia. Hem poso tota la infrastructura ciclista mentre em menjo un sanwich d’atún i tomàquet junt amb un suc de taronja (importantissim per mantenir la compostura en curses llargues, al ser hidrats d’assimilació lenta i no acabar amb l’estomac destrossat pels gels + globo irreparable per hipoglucemia).


8:15am
Mitjançant l’albornós com si fos al bany de casa, hem canvio de mono hi hem poso el de licra per afrontar els 180Km de bici, mitjançant 6 toms de 30km. Cada 15km teníem un avituallament amb plàtans, gels, etc... Això més els trocets de barreta Power bar i bossa d’anacardos salats que portava, vaig validar els 180km amb pintxasso inclòs a la 5ª volta, on la pràctica hem va servir reparar ràpidament en menys de 5’. L’alimentació correcte i portant el teu ritme son la clau per triunfar en curses de llarga distancia. Hem va sortir una mitja de 30km/h fent el 97 de 148, amb un temps de 6h. De veure portava 2 bidons, un fixa amb mel i aigua que hem va durar tota la bici, anant fent xupitos per mantenir el nivell de sucres a la sang, funciona. I l’altre alternant isotonic i recuperation, per mantenir nivell de sals i no tenir rampes a la llarga. La clau de la cursa, a part de la constància en l’entreno està clar, amb els seus corresponents elevats volums, assimilant-los sense cremar-te, que no es fàcil. Va ser el puré de patata que hem vaig prendre a l’última volta de bici, hem conec i no es la primera vegada ni l’última que ho faig. Uns 350g de patata natural cuita al microondes, on conserva tota la seva energia i propietats, batuda amb aigua i sal envasat en bossa de ZIP, formen un mega-gel natural que no afecta als mals de panxa, es bo i una font d’hidrats d’assimilació lenta impressionant, que en aquesta alçada de cursa ningú porta dins la seva maquina, hi ha la cursa a peu va ser la clau. Tires, tires, i notes que la màquina respon com si portessis un camió de la Camsa ple d’energia.
Psicologicament a més, cada cop ets més gran, saps que has fet les coses be i xales com un nano adelantant a autèntiques màquines de muscul= més pes que han d’arrastrar, que van molt be per rodar amb bici a 35km/h però que els traiciona a l’hora de córrer ràpid.

2:15pm
Entro a boxes amb la panxa plena, ha, ha, ha!!!! Ja sabia ke faria un bon córrer. Canvio de calçat, hem poso la gorreta hi ha recollir víctimes durant 42km. N’haurien d’haver estat 180 a peu i 42 en bici..... En aquesta doctrina, es tractava de fer 6 toms de 7km, amb avituallaments a cada 3,5km. Aquí portava gels Power bar i dos bidonets de 150ml cadascun, un amb cola sense gas i l’altre amb recuperation. Els portava dins el mallot mateix sense cinturó ni res. Els anava gastant en cada tomb on la fantàstica assistència de ma germana l’Anna, el Felipe i la meva xicota la Mar, m’anaven reposant atentament. Finalment, 11º millor temps de la marató amb un temps de 3h18’.

5:38pm Entrada a META


Un final molt feliç, obtenint el diploma IRONMAN amb un total de 10h 38’, amb poc patiment i gracies a tots els que vareu donar-me ànims tan dins com fora de la cursa. Hi al RAFA PRADO, un grandissim triatleta, finisher de varies proves d’aquest calibre, que m’ha fet d’entrenador a la recta final prèvia a la prova, doblant sessions a tort hi ha dret.

JA HO SABEU, UN REPTE MÉS PER QUI VULGUI QUI PUGUI, PERÒ SENSE PLAYBAK !!!

2 comentaris:

Xavi espelta ha dit...

Felicitats finisher!! Quin paperàs vas fotre, estàs com un roure! tenia ganes de venir-te animar, però no va poder ser, ara relax i a disfrutar-ho!!

Davidph ha dit...

Muchas Felicidades Marc!!!
Una marca impresionante y una hazaña por pocos alcanzable.
Ahora a disfrutar, que te lo tienen bien merecido