Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.

dilluns, 2 d’agost del 2010

TRAVESSA D'ORDINO [24KM D+1.850m]

Diumenge 01 d’agost; Uns obridors i un grup d’amics i amigues ens hem acostat al país dels Pirineus, per participar en la prova de LA TRAVESSA D’ORDINO.
La Txellultra ens va portar l’equip d’amigues que conjuntament afrontaran el gran repte de l’any, LES 100 MILLES DE HIMALAYA. Van venir per entrenar i podem dir, que aquestes noies quan s’ajunten segreguen una energia que segur que aconseguiran tot el que es proposin. Molta sort i bona preparació.
Tornant a la cursa, cada any els organitzadors de la travessa canvien el circuit per tal de ensenyar-nos els millors racons de la vall i l’ascensió algun dels cims que l’envolten.
Un circuit fantàstic, una boníssima organització, sorteig de material i sobretot el dinar per tots els participants, en fan una prova de les que no poden faltar a l’agenda del corredor.
Aquest any ens havien preparat 3 circuits, CIRCUIT A [22km D+1.700m], CIRCUIT B [19km D+1.500m] i la caminata CIRCUIT C [3,4km D+250m]. Segons els GPS, li hem de sumar 2 km als circuits i uns quants metres de desnivell. La forta humitat del principi i els continus sifons ja ens van deixar força tocats al km 8, just abans de la megapujada. Els més ràpids vam fer el circuit A, (Coll d’Arenes-Cim Serra d’Estanyó-Coll d’Arenes-Cim Casamanya). L’organització per amenaça de turmenta, van retallar el punt horari del Coll, i van desviar molts participants del circuit A al B (Coll d’Arenes-Cim Casamanya).
RESULTATS I PETITS RELATS:
CIRCUIT A:
1,2,3,4 La federació Andorrana de curses de muntanya de 2:51 a 3:03
5 Manel Pelegrina 3:11 Exmembre de la selecció d’esquí de fons olímpic
6 TONI ARBONES 3:12
Primer no andorrà classificat i 2on veterà. El Xavi li va dir que vingués que xalaria i va xalar molt. Aquest any està molt fort, diu que a la pujada va patir de valent, fen la goma tota l’estona. Però en el tram de cresta es va trobar com a casa. Segons va dir, llàstima que la baixada no fos més tècnica que encara ho hagués fet millor.
.
26 TXELL LLINÀS 3:56
Segona dona de la general. Està molt forta. A la pujada ens va avançar, primer a mi (Joan) i més tard al Xavi. No la vam poder seguir. El Xavi a la baixada la va retrobar i li va fer de llebre fins l’arribada. Es veu que els pòdiums de la setmana anterior, nocturna de Reus i Capafonts, no la van cansar massa... felicitats MAKINA.
27 XAVI 3:56
Amb el poc entrenament que fa aquest any, i amb més visites al CAP que al gimnàs, es dedica a buscar nous talents pel club. En l’anterior cursa andorrana La Travessa d’en Camp, també va fer de llebre de la guanyadora, la futura obridora Rosa Navarro.
Travessa d'Encamp: Xavi i Rosa en acció
.
34 JOAN 4:07
Sabia que no tenia l’entrenament òptim, però les ganes poden més que el seny, i com era d’esperar, a patir va tocar. Llàstima que a la baixada els isquios s’engarrotaven i havia de parar a estirar, i també llàstima que seguint un grup a la zona de cresta, ens vam despistar i vam fer un cim de més. Dic llàstima perquè segurament hagués pogut entrar amb la Txell i el Xavi i hagués sigut un final brutal.
.
76 LOURDES 5:10
Al cap d’un minut de passar pel coll d’Arenes, van tancar el control horari. Sinó l’hagués passat i hagués fet el circuit B, segurament hagués aconseguit un pòdium, ja que anava força endavant. Però si pensem en l’objectiu Himalaya, els kms i desnivell de més, li aniran molt bé.

CIRCUIT B
13 ELVIRA 4:37
Tercera dona de la general. És una autèntica marxaire, i la nit abans estava com un flam. Una de les primeres curses que feia i la por i nervis que tots encara tenim. La sorpresa d’aconseguir el pòdium segur que faran que sigui la primera de moltes curses de muntanya.
.
32.- TXELLULTRA 5:15
Com sempre al seu ritme i fen lo que nosaltres no fem, gaudir del paisatge, fer amics, converses, etc.... Sort que va donar un cop de ma al Esio a la zona de grimpada, ja que un brasiler, amb bambes d’asfalt i bastons a les mans en una cresta dels Pirineus és un peligru.
.
46.- ESIO 5:42
Es va deixar enredar i va venir a veure que passa. La seva experiència en curses, són del tipus Bràfim, Riera de Gaia i del tipus llarga, la Reus-Prades-Reus. Va patir molt,. A 2.800m d’alçada li deia a la Txell que mataria a més d’un a l’arribada. Segurament pensava això per l’alçada. Però al final, un cop dutxat i recuperant el rec de l’oxigen al cap, va estar super conten del que havia aconseguit.

CIRCUIT C
En aquesta gimcana-caminata van participar els acompanyants “Pare del Joan” i “Mare de la Txell Llinàs”. Per cert, els caramels amagats al bosc els va trobar la nostra Txell, mentre tothom arribava fus, ella tenia temps de llegir els cartells del circuit C que vam trobar al final del circuit, i va trobar les pistes necessàries per trobar el tresor.