Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dimarts, 27 de juliol del 2010

CURSA DE CAPAFONTS [9,6km D+350m]

La Mar ens relata:
Després d’haver treballat tota la nit arribo a casa, hem fico al llit mitja hora i d’en peu per anar a Capafonts, a per la mini-cursa, de fet sense cap ganes de fer-la, l’únic repte d’avui es acabar-la com sigui per poder puntuar pel circuit.
Arribem allà el Marc i jo i ens ajuntem amb el Miquel, Txell, Xavi i en Pere, a les 9:30 donen el tret de sortida i tots correm amunt. El Marc fa una esprintada i es col•loca davant de tot passant a tot el grup de Borges Trail inclús a bons atletes dels Ploms, al•lucinen!!!!
Seguidament s’espera a que arribi la Tortuga, buffff la primera pujada d’asfalt perdo l’única pistonada que em queda i passo els 8 km restants com puc, per cert, el recorregut bastant que desitjar,,,,,, amb els indrets bonics que hi han per aquesta zona, i ens fan anar per pista !!! No veig la bandera que ens va dir el Presi del club que havia col.locat dalt d’un turonet, de fet és que no veia ni el terra, si es que….quan el cos està cansat no respon de cap manera, en fi…Espero que la pròxima pugui dormir per la nit i disfrutar de la cursa com he fet fins el dia d’avui, fins la pròxima compis!!!!! [by Mar]

Classificacions

1.- Sergi Casas.....35'38''
.
9.-Pere.....39'17''
18.- Miquel.....41'48''
27.-Xavi.....43'06''
108.-Mar.....56'15''
142.-Txell.....1h08'

6 comentaris:

la fura ha dit...

Molt bones!mireu desde el meu punt de vista el que tindriem que fer es trobar gent com dieu i baixar la creu cap avall.Ja en tenim prou de ferros a la muntanya i de banderes també.O preferim trobar-nos alguna resta humana a tot arreu on anem??Ah,per cert el grau aquest que en parleu al costat del cingle de penyaroja ja el feien anar els jaios del poble fa molt de temps.
Vinga salut!!!
David de capafonts

Anònim ha dit...

Bones, la meva opinio respecte al tema de la creu es que seria convenient baixar-la d'alla, respecte al tema de reposar-la hi estic en contra per diverses raons que tot seguit exposo:
1-No es pot modificar el paisatge ,ni la silueta de la Penyaroja només perquè a algu li sembla que seria bona idea.
2-La muntanya no hi entén de religions. Les creus i els pessebres perpetus són resquicies d'altres èpoques.
3-La majoria de gent local que conec hi estarien en contra,i crec que la seva opinió s'hauria de tenir en compte,és el seu terme.
4-No soportaria la idea de llevar-me cada matí i a l'obrir la finestra trobar-me amb un simbol, ja sigui una creu, una mitja lluna o qualsevol altre cosa, trencant la naturalitat del lloc.
5-Sisplau,no humanitzem més l'entorn, ja li tenim prou!!
Salutacions,David B. de Capafonts.

Anònim ha dit...

Benvolguts forasters,

en primer lloc hauríeu de saber que la instal.lació d'artefactes d'aquesta mena en un espai d'interés natural, com són les muntanyes de Prades, és il.legal i està penalitzat per la llei.

Com a mostra us deixo un petit article referent a aquest assumpte,
tot i que es refereix al tema dels pessebres al Montsant, suposo que una creu de quatre metres quedaria inclosa.

Segons la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals i atesa la problemàtica del
volum creixent de pessebres abandonats als espais naturals protegits, per
recomanació de la Direcció del Parc Natural de la Serra de Montsant, el Cos d'Agents
Rurals del Priorat ha procedit a la retirada dels pessebres localitzats dins els límits del
Parc Natural de la Serra de Montsant.

Respecte al comentari de que som quatre gats als que no ens agraden aquest tipus d'agressions, esteu ben equivocats. Fa bastant de temps que un col.lectiu nombrós de veïns d'aquestes muntanyes ens dediquem a fer neteja i desmantellar tot tipus ferralla que amb una conducta egoista i molt poc respectuosa implanten els forasters en les nostres terres. Resulta significatiu el fet de que aquesta creu fos ideada per un "estiuejant".
I és que, per si no ho sabeu, aquesta plaga afecta a quasi tots els paratjes interessants d'aquestes muntanyes. Pla de la guàrdia, Cova de les gralles, Pic Arandan, Roca Corbatera, Roca Foradada, Avencs de la Febró, Cova de la Moneda, Pi de la Carabaseta, Puig de Gallicant, Cova Santa, i un llarg etcètera...

Espero que us adoneu de que les persones que fem la nostra vida en aquestes muntanyes estem cansats de que vingueu els de fora a deixar-nos la vostres dèries personals a casa nostra.

De tot cor us aconsello que no malgasteu la vostra energia en l'acte de reconstruir aquesta creu perquè serà un esforç realitzat en va.

Trakeoto de Prades

JOAN B. ha dit...

David B. i de Trakeoto de Prades.
Perdoneu si he ofès algú no era la meva intenció.
En primer lloc enunciar-vos que Obrint Traça no té cap intenció de pujar la creu, va ser més un comentari meu i la gent es va engrescar, però sense cap mena d’organització. He vist un comentari de l’agost que no l’havia vist que es passava de frenada.
El meu punt de vista inicial, és que algú fa una cosa pel poble i després la gent la desmunta pel simple fet de qui és la persona. Per això em feia ràbia.
Però escoltant la vostra perspectiva, sobre la protecció paisatgística, us he de donar la raó al 100%.
Per part meva, tan aviat com pugui retiraré la senyera i ho deixaré tal com ho vaig trobar.
Baixa la creu ja es més difícil, però si necessiteu voluntaris, segur que a Obrint Traça en trobareu uns quants, per damunt de tot, estimem la muntanya.
Felicitar-vos per l’esforç del col•lectiu de veïns que us dediqueu a la neteja del bosc. Durant anys no s’ha tingut en compte i s’han fet moltes desgracies. Dels punts que dius, en un entrenament vam pujar al cim de Gallicant i van trobar exagerat la quantitat de pessebre instal•lats, gairebé no saps on posar el peus.
Ja que parlem del tema, sapigueu que a Capafonts al camí del mas de la Mistera, just al costat del pal indicador on hi ha la vista del poble, encastat al marge hi ha una placa en record d’un difunt amb un ram de flors de plàstic. Això també s’hauria d’evitar. Se que a la Mussara ho van fer pq ja semblava un cementiri.
No m’enrotllo més, mil disculpes, com que he vist que estava potenciant una iniciativa que no estic a favor, he esborrat l’article i els comentaris pertinents.

Anònim ha dit...

Hola Joan,

m'en alegro moltíssim de que compartim aquest punt de vista, m'ha sobtat el teu molt lloable canvi d'opinió.
El tema de baixar la creu crec que és força complicat atenent a les dimensions d'aquesta.
D'altra banda m'apunto els dos indrets que has suggerit per tal de recuperar el seu estat original.

T'he de dir que no sé qui va treure la creu, però si que et puc asegurar que personalment m'he dedicat a extreure molts pessebres, concretament dels indrets que et vaig citar i de molts més. És per això que em fa molta ràbia l'egoïsme de la gent al cometre aquest tipus d'actes. Entenc que pot ser un acte instintiu el fet de deixar la pròpia emprenta quan es va a un lloc on un no ha estat mai, no ho faries si anessis a la lluna?. Malgrat això crec que hem de controlar els nostres instints i respectar els espais que són de tothom.

Així és que moltes gràcies per la teva comprensió, sento que el to del missatge anterior fós una mica agressiu, però com ja t'he dit em fa molta ràbia aquest assumpte.

Gràcies
Trakeoto de Prades.

la fura ha dit...

Doncs al final tots parlem el mateix idioma,joan.B merci per la info de la placa,ja la tenim controlada i a la serra dels motlllats n'hi ha un altre passant pel Gr,ja farem neteja.A veure si ens ajuntem uns quants i baixem la creu(no cal que sigui per setmana santa)
vinga salut!!!!
David de capafonts