Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dimecres, 11 d’agost del 2010

1a CURSA DE PORTADORES DE SACS D’AVELLANES DE RIUDOMS...

i 26a cursa de portadors de sacs d’avellanes. Aquesta cursa ja és un acte molt arrelat a la Fira de l’Avellana de Riudoms. La Mar, que és filla d’aquesta població, tota la vida que ha vist amb admiració uns senyors forts i atlètics carregats amb un sac d’avellanes i corrent pels carrers. Aquest any han organitzat la primera edició femenina, i la Mar no ha pogut contenir les ganes de provar-ho i sense por i sense cap entrenament específic, ho ha provat amb un resultat excel•lent. La seva gesta va posar la pell de gallina a tots els seus fans i admiradors.


La Mar ens relata:
Divendres tot fent un cafè a les 5:30 matí llegeixo al mes Tarragona: Primera cursa de portadores de sac a Riudoms, ostres penso, podia provar a veure que tal….Dissabte em carrego un sac de grans de plàstic de 25kg i dono un tomet pel laboratori, veig que puc amb ell…( no explico els comentaris dels companys, perquè no acabaria mai!! Des de torrada fins a Pere Mata). Està decidit, diumenge faré la cursa.
Truco al meu cunyat perquè em vingui a fer d’assistència, juntament amb el Marc. Lo cunyat està acollonit no sap si aguantarà el recorregut, però al final es porta com un campió, en acabar la cursa diu que donaria 2 tombs més!!!!
El marc quan veu el sac s’acolloneix, no es pensava que fos tant pesant i el meu cunyat al.lucina i jo veig estrelletes!!!!
Me’l carreguen al coll i tret de sortida…..són 2 voltes, la meitat de la volta fa pujadeta i poc a poc vaig avançant després baixada on adelanto la segona noia i de sobte començo a sentir un munt de veus que m’estan donant suport, Maarrr!!!!! Venga!!! M’accelero i apreto més. Després començo la segona volta, on les cames comencen a fallar, torno a fer la pujada al meu ritme i a la següent baixada ja començo a sentir les veus dels meus compis OT que hem fan treure les forces de no ser on i arribo a la meta esprintant i tot, hipermegacontenta de poder-la acabar amb un sac de 28 kg al coll i poder córrer 1km400m, tothom no ho pot dir!!!
Donar les gràcies al Jordi Font , Felipe i Xavi pels consells que em van donar abans de la sortida de com tenia que carregar-me el sac, ells fa anys que el porten, també gràcies a Eva, Marcel i també a tots vosaltres; joan, Lídia, Txell, Anna + novi, Xavi, Ester i amics, Marina, Albert, Etna, Joan V., Miquel i Núria, no s’imagineu l’arropada que em vaig sentir quan us vaig veure a tots junts!! Vaig tenir una alegria increïble, casi ploro i tot, vaig veure que tinc uns amics que quan necessites el seu suport els tens allí, no es pot demanar més, sou genials, de tot cor, us dec una birra a tots!!!! Que tinc 70 eurets pel bote de O.T!!! [by Mar]


Notícia de la revista L’OM de Riudoms:

SERGI MARTÍN GUANYA LA 26A CURSA DE PORTADORS DE SACS D’AVELLANES

Sergi Martín va guanyar diumenge passat, per segona vegada consecutiva, la 26 Cursa de Sacs d’Avellanes de la Fira de l’Avellana de Riudoms. El vallenc va fer la prova en un temps de 5 minuts i 44 segon. En segon lloc va quedar Jesús Callejón, dels Pallaresos; en tercer, Ruben Guillen, també de Valls; en quart, Carles Guillemat, de Reus, i en cinquè lloc el riudomenc Felipe Prieto.
La primera dona classificada va ser Anna Maria Vila, de Vilanova de Prades; la segona, Mar Alsina, de Riudoms, i la tercera, Gemma Prieto, també de Riudoms i germana del cinquè classificat a l’altra cursa. Totes elles van participar en la 1a Cursa de Portadores de Mig Sac d’Avellanes. Tant les dones com els homes van fer el mateix recorregut, 1.400 metres. Les dones, però, portaven un sac de 28,8 quilos, mentre que els homes suportaven un pes de 58 quilos.
La 14 Combinada Reus-Valls-Riudoms la va guanyar també Sergi Martín, amb 600 punts. L’atleta també va guanyar, fa unes setmanes, les curses de sacs de Valls i Reus.
Els membres del Club Esportiu Alba de Reus i del Trencadís de Riudoms també hi van participar. Abans de disputar-se la prova puntuable, van fer una volta de relleus al circuit acompanyats pels jugadors del Club Patí Riudoms. La cursa va ser seguida pels centenars de persones que visitaven diumenge a la tarda la Fira de l’Avellana.

6 comentaris:

JOAN ha dit...

Mar; moltes felicitats, tens una força de voluntat bestial. No et pregunto pels pròxims reptes ja que em fas por. NO TENS LIMITS!!!

Salut i força.

Pere ha dit...

Moltes felicitats Mar!
Aquí no hi ha qui et pari, amb sac, sense sac, per allà on passes reculls trofeu.
No us haureu comprat la furgo, pq a casa ja no hi cabeu?
jejeje

Salut!!!

Xavi ha dit...

Segur que la furgo han comprat un accesori que es una vitrina pels trofeus guanyats per cap de setmana!
La Mar en un any ja és la creme de la creme de OT!!!! Al tanto que l'any que ve ja la voldràn fitxar de Salomon!

reyes ha dit...

Felicitats Mar, aquest trofeu si que no el tindré mai a la meva vitrina... jo no arrivo a tant que en faig gran i ara haig de ser responsable.

Dins no res no hi haurá qui en bufi a l' orella.

MAR ha dit...

MERCI A TOTS!!!! PERÒ AIXÒ NO TÉ MASSA MERIT,SENSE ENTRENAR ES FA....EL QUE TÉ MERIT ÉS FER UNA MITJA O UNA MARATÓ EN TEMPS IMPENSABLESPER MI O FER ULTRES AMB UN GRAN DESNIVELL!!!!

MARC BALAÑÁ ha dit...

MAR T'EQUIVOQUES, EL QUE PORTES FET...ES D'ENTRADA INPENSABLE PER LA MAJOR PART DE MORTALS, SOM UNS PRIVILEGIATS !!!