Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




diumenge, 1 de febrer del 2009

ELS CIMS DEL BAIX CAMP

Aquests dos últims caps de setmana, hem fet els següents UEOT’s (Ultra Entrenament Obrint Traça):

24/01/09 ULTRA ENTRENU HURACANAT: Alforja – Arbolí – Gallicant - Gorgs de la Febró – Siurana – Arbolí – Alforja.

31/01/09 ULTRA ENTRENU PASSAT PER AIGUA: Argentera – Castell – Porpallers – Mola Colldejou – Torre Fontaubella – Argentera.

He observat que en els dos dies vam fer 2 cims, el Gallicant i el Porpallers. Això m’ha fet memòria que en un entrenament del mes de juny, el Pere el Xavi i jo vam treure el debat de quants cims hi ha al Baix Camp i la possibilitat de fer una llista i intentar realitzar-los.
Per fer la llista, una opció era la definició de Baix Camp en una enciclopèdia, on vam trobar una llista de 8 cims http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0006822.

L’altra opció va ser la llista que va fer la federació dels 100 cims de Catalunya amb una llista 6 cims al Baix Camp http://www.feec.org/centcims/centcims.php?accio=cims.
Finalment hem trobat la llista definitiva amb un total de 76 cims amb les coordenades UTM i tot !!! (LINK). Aquesta llista pertany als cims de la toponimia del Baix Camp. Molts cims de la llista ja els hem fet però no tenim la fotografia per validar-ho, per tant, a repetir l’ascensió.


El primer que porti l’àlbum amb les 76 fotografies li regalarem la fantàstica llista dels cims del Priorat i de la Conca de Barberà, per tal que continuí amb les ascensions....jejeje. Ja veieu que mentre tinguem imaginació i força a les cames, motius per sortir a la muntanya no se’n falten.

Us adjunto algunes fotografies dels cims.
Puig Cabrafiga 615m (Pratdip) 07/03/09: Txell, Imma, Joan i Xavi. Mines dels meners.









Cim Porpallers (L'Argentera) 31/01/09: Xavi i Joan. Firma del llibre de visites.









Cim Gallicant (Arbolí) 24/01/09: Xavi, Joan i Marc (el fotògraf oficial).









La Miranda (Colldejou/Tivissa) 10/05/08: Xavi i Joan amb l'aigua fins als genollls.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que no pari això, ja us vindrè a acompanyar a fer-ne els que pugui. Això si, a mi no em busqueu amb pluja o vent, que soc de secà!
Per cert, a part de la fotografia, agafarem les alçades de cada pic.
Salut,
Pere

Anònim ha dit...

Hauriem de fer les fotos del cim amb un GPS al costat, sinó sembla que les fotos siguin del terrat de casa. Costaria molt posar una marcadora tipo raid a cada cim?

Joan.

Anònim ha dit...

No se, podriem fer unes peces de fusta, i marcades com si estiguessin cremades amb el nom i alçada de cada pic. Que et sembla?
Sobre la nomenclatura...:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Catalunya/Sol%C2%B7licitats_-_Nomencl%C3%A0tor_Oficial_de_Catalunya/Baix_Camp#Cims.2C_serrelades.2C_etc.

Salut,
Pere

Anònim ha dit...

Em de cremar la llista en poc temps, que jo ja vull expandirme a la conquesta d'altres comarques i provincies!!!!!
Xavi

NiiNuu&Nasega ha dit...

Algú em podria passar la llista de cims del Baix Camp?