Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dilluns, 25 de maig del 2009

ZEGAMA-AZKORRI 2009 [42,2kM; D+/-5.472m]

El Xavi ens relata;
Un any més, Zegama.
Aquest cop anàvem tot un equipàs, l'Obrint Traça a la millor cursa de muntanya que es fa al menys a la Península.
La Txell, el Joan i un servidor vam arribar el divendres nit i vam fer una mca de turisme el dissabte, visitant diferents poblets i monuments.
El diumenge ens despertàvem amb un cel emboirat, típic a Zegama, i en un no res ja estem a la sortida.
Mirem l'aurresku i campanades del rellotge del poble i sortida, dono sort al Joan i a la Txell, i com sempre la sortida es de bojos, la gent surt a tope.
Jo per primer cop calmo les ànsies, i surto a ritmet suau inclòs les primeres rampes a caminar, volia arribar bé al final.
Baixem a Otzaurte on creuem la carretera i molt públic ens està animant, entre ell moltes cares conegudes.
Be ara ja comença un puja baixa infinit on les cames es van notant per unes fagedes i prats d'herba fantàstics.
Finalment corono el primer cim, Aratz, aquí a la baixada em llanço, i arribo a Santu Spiritu, però aquí noto principi de rampa a un isquio, ai ai ai.
Canvio la forma de la passada i el tipus d'esforç per intentar que es recuperi l'isquio i bec i menjo, i a fer l'Aizkorri, ara vaig pujant a ritmet bé, cim amb 3h02min i a crestejar.
Amb les crestes camino ràpit i avanço algú, i ve la baixada d'ostiongorri, aquí per primer cop no me la foto cap cop i baixo molt bé. I a partir d’aquí decideixo posar un punt més al meu ritme.

La cosa funciona, començo a avançar grupets i a arreplegar víctimes, però en sec un bessó se'm garratiba, afluixo, torno a tirar i ara l'altre bessó, així que afluixo durant 1 km.

Ara a la pujada vaig caminant i a estones trotant, fins a coronar, per primer cop se m'ha fet curta aquesta pujada i baixant amb els bessons carregats em costa i començo a un ritme molt tranquil, per que no em vingui una rampa de veritat, així la musculatura s'acostuma i hi ha menys risc de rampa. Als 5 minuts de baixar ja em sento bé i començo a augmentar la baixada, i a avançant als que al principi m'han passat.
Ara sí, em noto bé i fort, així que tiro a fons fins a Zegama, on arribo amb 5h19 fent el meu millor temps en aquesta cursa.
Satisfet i cansat, ara surto i veig a la Txell, em sap greu perquè la veig una mica disgustada, a Santu Spiritu l'han tallat per un minut al control.
L'animo i tampoc passa res, fa mig any que córrer i fer mitja Zegama no està gens, gens malament. A més, com ella és una campiona, això li servirà de motivació, així que ara si que ens em de preparar...
Em canvio i torno a la meta per veure l'entrada triunfal del Joan (6h13), arriba també arrampat però content, i és que aquesta cursa no deixa indiferent a ningú,i estar allí, sentint els crits d’ànim de la gent, i veient el recorregut, això és massa i sinó que li diguin a la Txell perquè venieu.... [by Xavi]

Àlbums de fotos:

Altres cròniques, notícies i classificacions:
Classificacions
L'opinió de Lluís Aloy
Crònica del MIKEL ERENTXUN

4 comentaris:

JoanBoque ha dit...

Cursa molt espectacular, paisatge impressionat, públic espectacular, i com vaig dir, s’ha fer un cop a la vida, aconsellable al 110%, però amb un bon entrenu a les cames.
Txell no et desanimis, el pas de caminador a corredor és llarg i tu tot just comences. Et vas quedar a les portes, això vol dir que quasi o tens, un paset més i ja ta. Continua amb els entenaments i aviat replegaràs els fruits. OSO ONDO

Monrasin ha dit...

Ostras!!!!...¿tantas han salido???
No me extraña que me quede sin baterias!
Enhorabuena Xavi por tu carrera. Te vi muy fuerte.
Enhorabuena también al resto del equipo.
Saludos.
Ramón

Malfieten ha dit...

Felicitats, molt bon temps !
Algun dia m'hauré de decidir a enviar la solicitud... quina enveja...

EN MARC ha dit...

Congratulations als tres OT.

Sobretot a la Txell, ja que tan sols el fet d'afrontar-se a una cursa de tal calibre, demostra la seva infinita fortalesa mental, ja mes que demostrada hi ha l'abast de molt pocs....
Anims !!! Hi ha disfrutar del que molt pocs tenen i tu tens molt gran, LA MENT ULTRA !!!

SALUT I KM.