Benvinguts al bloc d’OBRINT TRAÇA. Som un grup de persones que ens uneixen les mateixes aficions, l’esport i la muntanya. L’objectiu d’aquest bloc és ser l’eina per organitzar i exposar les nostres activitats. Aquest equip és obert a tothom amb ganes de passar-s’ho bé i que vulgui córrer una estona amb companyia.




dilluns, 25 de gener del 2010

L’EQUIP OTUEC A LA WILD BOARD ROGAINING

Diuen que la unió fa la força. Així que aquest passat dissabte 3 obridors, 1 eucqueru i 1 troteru ens vam ajuntar per afrontar el repte de la “Wild Board Rogaining”, que traduït vol dir, una prova d’orientació amb 45 balises de diferent puntuació, amagades en un territori 50 km2 i un temps màxim de 6 hores. Mapa edició 2009. UUUFFFF, no s’espanteu, tothom es fa la mateixa pregunta, per on carai començar????

Classificació

Fotos David

El Joan ens relata:
23/01/10; 10:00; L'Espluga Calba (Les Garrigues)
L’equip format pels traçadors Xavi, David i Joan i les noies Ester i Reyes. Elles aportaven l’equilibri al grup i ens feien tocar de peus a terra quan la ruta proposada era infranquejable.
A la sortida estàvem nerviosets, doncs l’orientació no és el nostre medi i sobretot perquè estàvem rodejats de moltes màquines, a les quals només haviem vist en les revistes. A 15 minuts de la sortida rebem el plànol i comencem una discussió per escollir la millor estratègia. Finalment ja tenim l’estratègia i tot està a punt. Amb l’última campanada de les 12h es dóna la sortida i comença l’estampida pels carrers del poble. Sortim del poble i sorpresa, hem perdut un membre de l’equip. Esperem que la gent es vagi dissolvent i el nostre company Jaba-lee no apareix en lloc. No tothom va entendre la mateixa l’estratègia. Retornem al poble i el trobem solet divagant pels carrers. Igual que un gos perdut, quan ens veu, comença a córrer i l’equip comença a rodar.
La primera hora agafem un ritme demolidor i aconseguim 6 balises, però cada cop, aquestes estan més distants i són més difícils de trobar. L’equip va molt bé i a bon ritme i no tenim grans discussions a les cruïlles però entre la balisa 36 i 85, un camp a través per bosc i conreus, sortim a la carretera, alerta, tenim un error i tardem un preciós temps en retornar a la ruta correcta. Això fa que per les pròximes ens esforcem més i tot torna a funcionar, fins la balisa 55. Estem en un bosc molt espès i s’ha de buscar una ruïna. El sota bosc és molt brut i desprès de llargs minuts de cerca decidim deixar-la i anar per a una altra. A partir d’aquest moment la cursa va ser una crontrarellotge, estàvem a menys de 2 hores del final i havíem de planificar bé la ruta per estar abans de 6 de la tarda a l’arribada. En aquestes alçades de la cursa, el casament ja era important, a més el Xavi començava a partir del tendó d’Aquiles que té tocadet. Com si fos fet expressament, les últimes balises estaven dalt d’un turó, això significava pujar pel dret fins a dalt i baixar en línia recta, amb molt de desgast físic. Aprofitàvem els trotes entre balises per descansar i recuperar forces.
Finalment arribem a la plaça del poble a les 5:50, cansats, però molt contents de la feina feta. Segur que repetirem.

Resultat: 11ena posició dels equips mixtes, 20 balises, 117 punts i primer equip de 5 membres.

Un berenar sopar a base de fesols i carn ens va recuperar les forces.
Una cursa apta per la gent que els hi agrada saltar marges, caminar pel sota bosc, fer camp a través pels prats, en definitiva fer el JABALE. [by Joan]

El David ens relata:
Blog Trail-Bike

diumenge, 10 de gener del 2010

09/01/10: A TOCAR NEU PER LA MUSSARA

Aprofitant que tenim l’oportunitat de fer un Trail Blanch a les portes de casa, vam organitzar una sortideta per tocar neu. Ens equipem amb polaines i força capes tèrmiques i tècniques per combatre el fort vent i fred que teníem a quarts de nou del matí a Vilaplana. En els primers quilòmetres trobem molt de gel i poca neu. Comencem a dubtar si hem escollit el lloc més idoni per trobar un bon paquet de neu, però a mesura que anàvem guanyant alçada, la cosa s’engrescava. A la cota 900m havia tanta neu que gairebé no podíem avançar. Explicaré la ruta amb fotos:




Sortida de Vilaplana direcció al coll de la Batalla per agafar el GR 172 (Reus-Prades). A mesura que augmentem alçada també augmenta el gruix de neu. Aquest punt és just en el moment de trobar la carretera per primera vegada. (Aquest camí va creuar la carretera en diferents punts)






Impressionant estat de la carretera, lògicament tallada a la sortida de Vilaplana.






La bassa dels bombers ubicada abans de la font del roure, tenia un important gruix de gel. El fort vent que teníem en aquest punt accentuava més la sensació de fred.







Com he comentat anteriorment, el GR va fent drecera entre els tombs de la carretera. En aquest punt ens va ser impossible trobar el camí, sobretot pel gran nombre d’arbres que han caigut pel pes de la neu, i vam fer l’últim tram per carretera. Degut al vent i fort fred, ens vam dividir en 2 grups. Un d'ultramalalts a fer cim i un segon grup que va retornar a Vilaplana per la carretera. Després ens van dir, que es van trobar més d’una placa de gel al mig de la carretera i la baixada no va tan fàcil com semblava.



Cruïlla dels Motllats. Els rastres de neu a les malles indiquen el gruix de neu que ens vam trobar abans d’arribar en aquest punt. Avançar era tota una odissea.





Molt encertadament vam decidir anar a la Mussara per la carretera, ja que intentar-ho pels camins, degut al gruix de neu, ens hagués costat molt d’esforç i temps. L’estat de carretera sembla més un camí nevat i vam gaudir d’unes fantàstiques vistes.




Arribem al refugi de la Mussara i ens parem una estona a eixugar-nos els guants a l’estufa. El guarda ens diu que estem a -7ºC i a la nit han arribat a -16ºC.





Retornem a Vilaplana per les Tosques. Aquí trobem un paquet de neu impressionant i molta gent de pujada. Moltes cares conegudes. Gent com nosaltres, que no podem estar a casa amb les muntanyes tal com les tenim.






Encara que sembli un llac del Pirineu, això son les tosques, on a l’estiu ens refresquem dels entrenaments muntanyerus. Avui, no ens ha calgut refrescar-nos.

Excursió impressionant que segur que se’ns ha quedat gravada a la retina. La llàstima i punt negatiu, la quantitat d’arbres que la neu ha fet caure, molts al mig dels camins. Ara queda un dur treball de recuperar camins i neteja del bosc, com els arbres caiguts pel fort vent d’ara fa un any.

+ fotos

dimecres, 6 de gener del 2010

LES 4 JOIES D’OBRINT TRAÇA

Us presentem els nous membres de l’equip. Són obridors de pura raça. Segur que aviat donaran molta guerra. Felicitats a tots els pares, i ànims, que ara sí que comença un ULTRA de veritat.

Els Reis Mags d’Orient ja han passat
i un pitet OT oficial els hi han deixat.



















Etna (Toni i Montserrat) ___________________________________Júlia (Roberto i Eva)



















Roger (Pere i Marta)____________________________________ Etna (Albert i Marina)

dissabte, 2 de gener del 2010

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CIRCUIT DE CURSES DE MUNTANYA DEL BAIX CAMP

Aquest acte es realitzarà diumenge dia 3 de gener a les 12 del migdia al saló d’actes de la Fira de Reus (Avinguda del Comerç). La nostra corredora Mar Alsina, recollirà el merescut trofeu de SEGONA CLASSIFICADA FEMENINA del circuit.















Classificació Homes 2009

Classificació Dones 2009

Classificació Categories 2009

Un cop finalitzi el lliurament de premis, es farà la presentació de les proves del nou Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp 2010.

+ info